Coaching met behulp

van paarden

Paarden zijn prachtige gevoelige wezens! Het zijn kuddedieren en prooidieren. Ze zijn van nature bezig met het scannen van hun omgeving. Wat gebeurt er, is het veilig? Veiligheid is hun eerste levensbehoefte. Pas als het veilig is zullen ze gaan eten of rusten.

De kudde biedt veiligheid

In de kudde heeft ieder paard zijn eigen taak met zijn eigen unieke kwaliteiten. De een is leider de ander volger. Zo komt elk paard het best tot zijn recht in dienste van de kudde.

Reflecteren aan het paard:

Paarden zijn oordeelloos, zowel naar zichzelf als naar de ander. Ze zijn gewoon paard. Wat kunnen wij mensen daar veel van leren!

Paarden reageren op je authentieke gevoel, ze zijn congruent. Waar mensen maskers opzetten, reageren paarden op dit aangepaste gedrag en komen tot de kern.

Het paard is als het ware een spiegel die jouw innerlijke belevingswereld laat zien. De signalen die het paard geeft op jouw gevoelens en gedrag, maken jou bewust van wat er echt in je leeft.

Als coach benoem ik het gedrag en probeer hierdoor jou te prikkelen om naar binnen te gaan om weer in verbinding te komen met jezelf. Wat speelt zich daar binnen af? Zo leer je door de ogen van het paard naar jezelf te kijken en wordt je je bewust van patronen en/of overtuigingen die jou hebben belemmerd om voluit te leven.

Het paard is eerlijk en zonder oordeel over jouw gedrag, dit kan soms confronterend zijn, maar nodig omdat je hebt gemerkt dat je nu niet het leven leidt dat je graag wilt. Op die manier kunnen we op zoek gaan naar je belemmeringen die jou tegenhouden en de hulpbronnen die jij kan inzetten om te worden zoals je bent bedoeld!

Aan de hand van jouw vraag en je verwachting gaan we kijken of Life coaching of coaching met behulp van paarden wordt ingezet. Deze methodes kunnen ook worden gecombineerd.

Geluk staat recht voor je

als je oplettend bent

Contact

Bel: 06 13 616 064
harriethordijk@planet.nl

Coach
Harriët Hordijk

Specialisaties

Het wijde land wil er zijn voor
mensen die dingen anders willen,
die willen werken en groeien
en zoeken naar hun bestemming.

.

Wij gebruiken cookies voor website optimalisatie.